Bekännanden

jag har nyss insett en sak som jag nog vetat om ett tag... Jag är modemagasinberoende. Om jag kunde så skulle jag köpa ett nytt modemagasin varje dag, men det finns inte så många modemagasin att köpa på Ica och vissa är inte så bra som andra. Mest läser jag VR, ELLE och numera också Plaza. Har även provat DV och Cosmo, DV kan jag tänka mig att köpa igen men Cosmo skummar jag bara igenom. Jag kan sitta i timmar och läsa en tidning och jag blir överlycklig när jag ser ett nytt nummer i tidningshyllan!! Sen kan jag inte kasta de gamla tidningarna, utan de fylls i tidningssammlare och i väl valda påsar för att med all sannorlikhet aldrig bli lästa igen.
Dock har det hänt att jag sätter mig ner och rensar ut de allra äldsta tidningarna, har några Frida kvar från min nybörjarperiod, men bara sånna med kändisar jag beundrar och bra tips på hur man får en snygg kropp.

Vad har jag tänkt att ha alla tidningar till?? Kanske inspiration till kollektioner, målningar eller why not a song. Jo, så är det nog :)  Däremot kan jag glädja dig med att jag sorterar tidningarna så att inte träden far illa pga mitt beroende, de gånger jag rensar, alltså. Det är väldigt viktigt!!! Sortera mera!!

Men nu när jag har lättat mitt hjärta ska jag återgå till mitt städande medans jag bävar inför vilka onda planer min far och syster smider nere i köket.... samtidigt som jag lyssnar på Salem Al Fakir på högsta datorvolym!!

Som ett jävligt bra botemedel åt förbjudna tankar på förbjudna människor.

Sista helgen innan studenten.

Jaha... så var vi här då. Imorn är sista veckan jag går till skolan. Kanske någonsin.

HA!!!! Det ska bli så skööönt!!! fastän jag kommer sakna alla stunder jag och mina kära underbara vänner har tillbringat på Virginska så kan jag ju bara säga "Tror ni verkligen att det kommer sluta där??".
Nä juste!! Tro inte att ni slipper mig bara för att vi inte kommer ses varje dag, I will hunt you down om ni försöker fly!!

Men nu ska vi inte vara läskiga.... Fy Lisa!! FY!!!
Seriöst, jag mår så bra!!


Fast en sak som jag är lite orolig över är provsvaren från doktorn... jag har typ fel på min sköldkörtel, den är "trött" och gör inte riktigt som den ska. Än är det inte så mycket fel mer än att min matsmältning inte fungerar som den ska men blir det värre eller fortsätter på samma nivå som nu så måste jag äta medicin hela mitt liv och bli checkad varje månad eller vad hon sa. Vilken kul studentpresent!! "Hej, vi vill ha mer av ditt blod så vi kan testa dig om och om igen, Grattis!!"

Menmen... medicin är ju bra. Undrar om det är en rolig medicin som man blir flummig av :)

Nu ska jag hänga tvätt och sova, göttans!!!


Jag har väntat hela mitt liv.....

på att få gå på bal, dricka fint, äta fint och bara känna sig så fab att "männen" svimmar av beundran.

Och igår var det typ så..... eller tja, drickan var inte så fin(om man bortser från skumpan hos Sofia Trygg), maten kunde varit lite mer fab och jag såg inga killar som svimmade av min åsyn. Men jag kände mig väldigt fab, vi åkte ju limo!! Det var kul, då bilen skumpade lika mycket som skumpan var sur :) men i glada vänners lag och mycket skratt så blev det en underbar dag!! Sen somnade jag på Jonnas golv på en skön madrass och gula sängkläder, till ljudet av djungelboken.

Idag är en annan dag och jag ska snart till dramat, mår lite illa då jag ätit tre blåbärsmuffins, men de var goda :)

Så jag tänkte underhålla lite med bilder från igår. Må det väl smaka och vad man nu säger!!


(Jonnas underbara lilla fralla Frasse, som charmade mig totallt med sin slemiga råtta)


(Efter lite jordgubbar och skumpa hos Sofia Trygg så bar det av i limon)


(Andra sidan limon)


(väldigt fina flickor)(dock så vet inte jag än hur jag ska le för att se snygg ut.... får öva mer framför spegeln)


(men detta gillar vi)

Japp, tänkte bara informera om att små kineser är inte som oss dödliga som får röda ögon på kort, utan de är fantastisk snygga hela tiden och jag förstår inte vilken magi de använder.... hmm... ska nog locka fram deras hemlighet....

Men nu ska jag fixa till mig lite och byta till drama- och cykelvänliga kläder!!

Säker bränna

Nu börjar balen och studenten närma sig med stormsteg och jag vill ju vara brun och fräsch på denna dagen!! Så, för att försäkra mig om en säker bränna och inte göra som vissa andra (nämner inga namn ;)) att steka i cancergrillar (aka solarier) eller pressa i solen med kokosnötsolja (fastän jag solade lite idag insmörjd detta väldoftande grejs) så väljer jag att ge mig en soldusch med DHA. Snabbt, säkert och smärtfritt.

Så jag gick till Randis Hårstudio och frågade om hon hade igång sin soldusch, men den hade nyss blivit lagad och inte provad på nån än så hon bad mig att återkomma eller så fick jag vara hennes försökskanin och få solduschen gratis. Så igår var jag försökskanin och nu är jag brun över hela kroppen förutom den vita randen från min stringtrosa, och så skulle jag ju haft på mig flippisar då mina låga, limegröna convers sabbade färgen på mina fötter.... men tur att man har lite brunutancancer hemma så jag kan lägga till lite på fotarna :)

Åh jag måste visa vad för fint jag köpte igår och som kommer bli min favvo hela sommaren!!! I hundra år!! Oh my... får faktiskt lite vibbar av att min kära mamma skulle kunna tänka sig att ha på sig denna, hon brukade ha såna mönster och lite fladriga shorts. och detta är ett linne och shorts i ett, alltså en jumpsuit short.

Den är så skön!!!!

Och när jag inte vill ha den på mig så kommer jag synas i dessa.

Mina nya favvoshorts, jag som inte ens gillar att ha shorts då jag inte gillar mina lår men i dessa så flaschar jag mer än gärna mina korta spiror :)
Båda plaggen är köpta på Monki, the one store for me!!

Nu ska jag nog knäppa på en film... solen är bakom massa bråkiga moln och jag fryser!!

Puss och hej!! 


Lisa goes Bitterfitta

HA!!!
Vilken dag... vilken dag.... snäste åt nästan alla lärare på KM idag, och kanske även några av mina allra käraste clas mates. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt!!!!
Men så här är det, under stress och orättvisor blir jag som den mest hormonstinta gravid, speciellt när jag har ont till på köpet. Och denna dag av alla dagar var jag lite extra psyk!! Jisses, om mamma hade sett mig så hade hon skrattat. Slår vad om att hon var precis likadan, har ni träffat mina systrar.... I rest my case. vi är som vulkanen på Island. När vi fått ett utbrott kan det ta en stund innan det lugnar sig. kanske inte så långt som 13 månader men några dagar.

Mitt utbrott är nog förbi. Jag hann klart med de plagg jag ska visa upp på catwalken, dock med en hårsmån på studentklänningen, och nej jag får inte visa mitt projektarbete igen men vafan, bara jag får tillbaka dem från lärarna så är jag nöjd.

Iallafall, idag så var jag även hos doktorn och fick prata ut om min mage som är mer hormonstint än jag. 
Efter att blivit tömd på allt mitt blod och försökt kissat i en plastmugg, så gick jag därifrån med min mormor och ett recept skickat till Kronans Droghandel, som apoteket nu heter i Hallsberg(aka Haschberg), så nu har jag två mediciner att äta dagligen och jag fick även ett nytt piller till den satans mensvärken som hemsöker mig vid denna månatliga festlighet. "Åh så tjusiga ord hon använder" men det är bara för att det är så kul!! höhöhöhö

Ja.... my evil twin sister Hildbert is on the loose och jag ska övningsköra med Papi :)

See you on the road!! But only in Ekeberga-Sörby.

Take care now, good bye!!

// En lätt livshög Red


"She's trying to call someone from her sunglass case" Crazy anno 2008??

Mamma

Det känns som om det var igår
med det har gått fyra år
Från att ha varit en liten flicka på 14 år
Till en 18årig ung kvinna
Du har missat så mycket och du kommer missa mer
men du finns inom mig och ser det jag ser
Bara att du inte är här och säger till mig saker jag vill höra, saker som en mamma ska säga,
"Du är underbar", "städa ditt rum", "plocka undan dina kläder", "jag hämtar dig vid sju", "när börjar du skolan imorn" och "godnatt mitt älskade barn".

Du tog hand om mig när jag var sjuk, du såg till att jag fick komma till doktorn när jag var riktigt sjuk, du plåstrade om mig bättre än någon doktor någonsin kommer kunna.

Jag älskade att ligga lutad mot dig bara så jag kunde höra din röst dovd genom ditt bröst, jag älskade när vi åkte in och shoppade, jag älskade att se dig och pappa hålla om varandra, jag älskade att se dig skratta, jag älskade när du och Susanne öppnade en flaska vin och blev så söta, jag älskade att sova brevid dig, jag älskade att massera dina axlar och din hårbotten, jag älskade din mat, jag älskade när vi åkte till Varberg bara du och jag, jag älskade hur vi som en hel stor familj satt och åt rådjurstek, jag älskade sättet du skrev på, jag älskade att sitta på mitt rum och sen höra dig spela piano nere i vardagsrummet och sjunga och då brukade jag gå ner och sjunga med dig eller bara lyssna, jag älskade att välkomna våren, sommaren, hösten och vintern med dig,jag älskade att alla älskade dig och att jag fortfarande älskar dig fastän du inte är här hos mig.

Men jag vet att du finns runt omkring mig ändå, du är koltrasten, du är guldvivan, du är nyckelpigan, du är vinden, du är vattnet, du är jorden, du är elden, du är solen, du är månen, du är stjärnorna.

Du är allt.

Och jag hatar att du blev sjuk, jag hatar att cancern försvagade dig så, att den spred sig och bröt ner dig fysiskt och psykiskt tills du knappt hade något som påminde om min mamma längre.

Jag hatar att du är död , att jag inte kommer få krama dig på min student, när jag gifter mig, när jag berättar att jag är gravid, när du får träffa ditt barnbarn, när jag fyller år, när du fyller år, på alla dagar som inte har någon speciellbetydelse, när jag har varit borta länge, när du har varit borta länge.

Jag saknar dig så att jag nästan går sönder och jag önskar att du kunde torka bort mina tårar och säga att du är hos mig och att allt kommer bli bra.

Jag önskar att du var här, så att Pappa inte behöver vara själv, så att jag har någon att shoppa med, så att Emma får svar på sina frågor, så att Sara har en till anledning till att komma hem.

Du var inte färdig här, du behövs fortfarande.

Mamma, jag älskar Dig, kom hem nu.



Min mamma fick bröstcancer för 5 år sen, hon opererade bort hela ena bröstet och fick strålnings- och cellgiftsbehandlingar men cancern spred sig till hjärnan och då fanns det inte så mycket att göra.
Så den 19 maj 2006 samlades hela familjen runt min älskade mamma och sa farväl.
Den natten stod tre systrar på stengången utanför huset och grät samtidigt som de plockade blommor till sin mor.
Mamma skulle ha dödat oss, men vi ville ge henne en bukett med hennes älsklingsblommor.
Sen stängde jag in mig på mitt rum och tog fram Red Hot Cilli Peppers album Stadium Arcadium och somnade till den.
Tänker på mamma varje dag och vill så gärna se henne som jag kommer ihåg henne en sista gång.
Lång, mörkhårig, brunbränd, blåa ögon, leende mun, härliga kramar, vackra händer,ben och naglar.

Jag vill säga "Du är bara min Mamma" och jag vill att du ska svara "Du är bara min Lisa" 
Som vi brukade säga.

Jag älskar dig min mamma, Marie, som blir 47 (21) år 8 juni.

Din dotter Lisa <3


Hiss och diss

Hej nu tänkte jag dissa min mage och säga något vettigt!!

När jag och min familj var i USA sommaren 2007 så kom jag i kontakt med massa underbara äffärer.
Mina faforiter blev Jimmy´z och Forever21. Tyvär så har inte Jimmy'z nån webshop vad jag vet men Forever21 har en :) Jättefina kläder och de är lagom billiga och så. men om man inte vill betala hela frakten så ska man nog gå ihop ett gäng kompisar och shoppa loss och sen dela på frakten!!

Tänkte visa lite grejor som jag vill ha!!


Ring 3.80 dollar


Halsband 5.80 dollar


Örhängen 3.80 dollar


Ringar 3.80 dollar


Halsband med medaljong 4.80 dollar


Smyckeshängare 8.80 dollar


Eco tygväska 1.50 dollar!!


Kjol 28 dollar


Kjol 15.80 dollar


Plånka 7.50


Beatles tanktop 15.80


Tanktop med söta katter 17.80


Tanktop 8.80


Tanktop 15.80 och sen vill jag ha massa mer!!

Om 20 minuter ska jag kolla på Glee och sen ska jag skriva en uppsatts :) kanske ska poppa popcorn då min mage ändå verkar vara dum, så då vill jag visa den att jag inte tänker säga upp livets goda!!

Tills dess ska jag lyssna på Salem Al Fakir och drömma om att en dag kanske hitta en kille som är snäll.

Puss tomtenissar!!


Kära Mage

Jag vet att vi inte alltid kommer överens, jag vill ha en platt mage, du vill bara vara spänd och göra ont.
kanske är jag självisk mot dig men jag orkar inte med att ha ont hela tiden. Jag vill kunna äta vad jag vill när jag vill utan att det händer ett dugg med dig, vi måste kunna konversera mera och se till att lösa våra problem. parrådgivning?? Hur låter det?? Jag tänker iallafall ringa doktorn imorn vad du än säger för face it, du kan inte leva utan mig och inte jag utan dig, vi behöver varandra och det är den ända sanningen. Så om du verkligen bryr dig om min hälsa, så låt mig få leva ett liv utan att behöva ha ont varje dag.

Japp så är det. Nu ska jag skriva lite uppsattser om "europas klimat 2010" och "korsettens historia" medans min syster och svåger lagar mat till mig.

Nä sjön suger, nu går jag!!

Mage for sale

Är det någon som känner att den skulle vilja ha en mage som konstant gör ont och gör att man mår illa??
Nä jag tror inte det... men jag skulle vilja bli av med min mage. Jag vlle inte äta frukost idag... jag känner inte för att äta mat alls idag.... men jag är i skolan och ska ha nationella i engelska B och sen ska jag hjälpa min kompis Linnéa att shoppa och så ska vi äta sushi... hoppas att sushin går ner.

Jo. Nu ska ju lärarna äntligen bestämma om jag får ha mina modeller på skolans modevisning den 19 maj, eller om jag ska hänga in min kollektion i garderoben och vänta på bättre tider. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får det annars blir jag riktigt ledsen.

Men nu ska jag se om jag orkar sy nåt på min studentklänning eller om jag bara ska gå och sova på tillskärarbordet.

Sayonara


1000 000000

Ca så många onödiga bilder har jag tagit i mitt liv.
Jag försökte att ta bort några men sen såg jag massa dubbletter av onödiga bilder i andra mappar.

Det blir att göra en dag då jag känner för att rensa lite :)

Men idag tänkte jag plugga liet grejor som jag ligger efter med. Min mage kronglar och jag har ingen lust att vara grinig i skolan en dag till... så jag peppar upp mig lite hemma med Veronica Maggio!!
SÅ BRA ATT LYSSNA PÅ!!!

NU pluggar vi då :)

 
En inte så fullt onödig bild ;)

Skolan var så.....

kul att gå till idag när man hellre ville ligga kvar i sängen och sova några år till.
Menmen man måste ju dra sitt strå till stacken och sy klart sin balklänning!!

Har bara att sy fast underkjolen med spetts och tyll med fodret :) Så just det känns lovely.

Men så har man ju andra hjärnspöken som kryper runt i huvudet... dom vill jag ha bort... NU!!
Och det kommer jag få för tillfället ikväll då det är DRAMA!!!! Som kommer rocka awesomeness då Katarina har sagt på facebook att vi ska få värma upp till det ljuva ljudet av Beatles  <3
Man kan ju säga att jag längtar mycket, sen är det ju underbart väder ute så jag kan tänka mig att det blir lite utomhus idag också.

Nä nu ska jag sy lite till så jag blir klar snart.

Adjö och farväl!!


En Månad

På en månad ska jag bli klar med två klänningar
På en månad ska jag söka ett sommarjobb
På en månad ska jag bli klar med alla kurser med nationella prov och annat skit
På en månad ska jag få bukt med mitt liv
På en månad ska jag smälta tanken att jag tar studenten om en månad

En månad kommer gå jävligt fort!!
Tur att jag inte är ensam med att känna så här!!

dammsugaren på nya äventyr!

Idag blir det att städa och skriva lite uppsattser... hmm... hehe... lite seg som vanligt när våren kommer och man har hundra saker att hinna med!! men jag ska bli aktivare på kvällarna så det ska vell lösa sig :)

Men nu ska jag ta på mig pumpsen och städa :)

PYSS!!

Första maj!!

Typ en månad kvar till studenten och arbetslösheten!!

Men idag så är det bandrep för fulla muggar i kumla i nån mystisk lokal.... valborg igår var också i en mystisk lokal. Note to my self: öppna inte kolsyrat rosévin inomhus, jag har hört att det blir samma effekt som när man öppnar champange!! Men gött var det :) Tack Ebba för att du gav mig det i modevisningsgåva!!

Har lite ont i nacken, vaknade vid tio, kan inte sova mer än sex-sju timmar bajs på min inbyggda väckarklocka, sen har jag ont i magen som vanligt... både träningsvärk och laktos från glassen jag tog igår innan jag drog till Lovisa och sen är ju min mage psykiskt störd och emo alla dagar i veckan!! Varav iförrgår so hade jag så ont i magen när jag skulle sova att jag trodde att det var mensvärk, men det var det inte. Måste nog ringa vårdcentralen i Hallsberg och flörta till mig en undersökning av magen för nu börjar jag bli riktigt trött på den, så de kan förklara mig normal eller ställa en diagnos.

Nu ska jag kolla om det finns ett tåg till hallsberg eller om jag ska fråga min älskade pappsi om han har lust att skjussa mig till Kumla.

Ha det gött!!

RSS 2.0