Somliga går i trasiga skor

Igår jobbade jag.... jag tycker inte om bittra små snåla tanter vars dagar går ut på att svära åt folk, jag kanke inte vet allt om kassan men jag försöker iallafall vara trevlig.

Idag ska jag jobba i Laxå, nytt ställe, nya egenskaper som ska ätas upp, som den flugan Saras katt Electra nyss dödade och åt upp i fönstret, eller.... hon leker numera med den. Nåväl, allt jag vet om Laxå är att de har en kinesresturang med mycket god mat. Så vi får se om jag hittar :)

Ikväll blir det kräftskiva i Eketorp, inte så jätteplanerat då jag slutar i Laxå 21.15, så det verkar bli midnattsskiva.
Men det är inte jag som har planerat detta. Dock ska det bli roligt att ha en familjemiddag innan Sara åker hem och en bebis kommer. Nedrans skruttunge som inte vill komma ut!! Du är en vecka sen Pyret och det ser ut som om Sara inte kommer hinna se dig förens till jul, vad är det för taktik?? Osmart!!

Jo!! Tänkte bara säga att på sångkonserten i tisdags så blev jag väldigt glad, många duktiga sångare finns det på Hallsbergs Kulturskola, inga falsksångare alls!! Bara massa modiga tjejer och en kille.

Nu ska jag dricka upp mitt te och fixa håret.

Hejhopp!!

Vet eller inte veta

Idag har jag ringt till onkologmottagningen på USÖ, alltså cancermottagningen.
För som de flesta kanske vet så dog min mamma i bröstcancer för fyra år sen, men vad få vet är att jag kan vara bärare av en gen som utvecklar bröstcancer. Bara om man har någon förälder som bär på den här genen kan också ha den, alltså är jag i riskgruppen.
Så idag har jag tagit första steget i att få reda på om jag kan drabbas av denna sjukdom som dödar så många.
Nu återstår det bara att ta ett blodprov och sen är det en månads väntan och oroan.

Jag hade tänkt att vänta tills jag fyllt 20, men båda mina systrar har nu tagit testet, en var utan den muterade genen, en väntar på provsvaret. Jag vill inte vara den enda som inte vet, så därför tar jag det nu.

Vad skulle jag då göra om jag hade genen?? Svaret är enkelt, jag skulle opererra bort båda brösten så tidigt som möjligt för att undgå cancern. Min mammas faster fick bröstcancer när hon var 25 så kanske gör jag det redan då. Om jag vill ha barn så finns det faktiskt bröstmjölksersättning och jag gör ju det för att mina framtida barn ska kunna ha sin mamma längre än vad jag fick ha min. En annan sak som jag skulle göra efter att jag fått barn är att ta bort livmodern och äggstockarna då jag även kan vara bärare av sådan cancer också genom denna gen. Vill jag ha fler barn kan jag alltid adoptera. Jag ser inga problem i det.

Det verkar som om jag har allt covered, men ändå har jag en knut i min mage. Varför?? jag gillar ju ändå inte mina bröst, jag skulle hellre vara platt som en planka. Men jag är bara 19 år, jag ska inte tänka på att jag kan dö inom en snar framtid, jag borde festa och  leva livet. DET kommer jag göra, leva livet, med tanke på att det kan bli kort, eller vad säger jag, jag ska inte dö av cancer, jag ska dö av att jag är 106 år.
Därför vill jag kämpa på och bli det jag drömmer om, designer. Jag är så taggad inför slutet på Januari då arbetsproverna till Borås Textilhögskola släpps. Jag är så in for it!! Därför vill jag också ha den här undran om genen ute ur mitt huvud. Jag vill kunna ge gärnet för att nå dit jag vill.
Och dit ska jag, med eller utan genen.......

Passion for Fashion

Åh vad jag älskar modemagasin!!! Älskar, älskar, älskar!!! Min favorit är Elle men Plaza går också finfint.
Och något av det bästa som finns är när man får en liten testa-på-produkt, som sitter fastklistrad med såntdär segt klister, och ofta är helt fantastiskt bra!!

Så var det när jag upptäckte TRESemmés hårvård, genom en testa-på-grej med deras shampoo och balsam. Vilket awesome märke!!!! Mitt hår håller sig fräscht i flera dagar och min röda hårfärg håller sig längre än med de andra shampoon och balsamen jag har provat. Sweet!!

Idag har jag provat MaXfactors nya fondation Xperience som jag fick med min Elle som jag köpte i Måndags. Den luktar trolldeg först men sen blir den neutral, är väldigt smidig och dryg och täcker precis lagom mycket och den känns knappt men den sitter perfekt!!
Medans jag ändå håller på med hyllningar till MaXfactor så kan jag ju säga att Lindex säljer deras mascara False Lash Effect som är helt super!! OCH om man vill stödja Bröstcancerfonden med 10 spänn ska man verkligen köpa den och ett rosa band. Jag vet inte om det bara är på Lindex eller överallt där man kan köpa make up, men hyllsan är mörkrosa och innehållet sitter som bara den, lätt att ta bort med bara varmt vatten och JA man får längre ögonfransar!! Eller de ser längre ut iallafall, tar man bort mascaran så blir det same old same.

Nog med tips och sådant.

Jag håller ju på att ta körkortet, på Torsdag ska jag avverka körlektion 3 av 5 och boka in en ny lektion. Mina systrar och jag har ju haft turen i att våra morföräldrar har lagt undan pengar till oss på varsit konto till körkort, men det blir massa pengar över. Så Emma åkte till USA, Sara vet jag inte riktigt vad hon gjorde, men jag ska nog ta mig en tripp till Stockholm och bara go crazy i de affärer som jag har kommit att dyrka. Ska nog försöka hitta till Urban Outfitters igen dit Jag och Matilda förvirrade oss en gång då vi var i huvudstaden med resten av brudarna. Mycke roliga grejor och kläder, inte så jättefarliga priser, fast som snål student ville man ju hellre köpa mycke kläder än ett dyrt som man vet inte är tillverkat av en liten pojke ifrån Phillipinerna. och jag ska gå i Beyond Retro och må bra. Weekday ska också besökas.
Sen ska jag köpa mig en kamera. Har spanat in en Canon digitalkamera som kommer ta många fina bilder.
Och åka till min kära syster på Gotland. Kanske ska ta det samtidigt med Stockholm!! Hurra!!

Jag vill jättegärna ta körkortet nu så jag kan få unna mig massa kläder!!! Jag vill göra en Pretty Woman!!!

Nu ska jag dock göra andra saker!!

Hejsvejs!!

I väntan på framtiden

Jaha, nu börjar den riktiga nedräkningen!! När blir jag moster!!!

Pyret i min systers mage har 40 minuter på att komma ut innan BF-dagen är slut!! Sen är min syster på övertid. Kom ut nu skitunge så vi får pratas vid!!! Din älg börjar bli ensam!!!

Menmen, annars är det bra!! har gjort ett mönster till en barntröja, så nu ska det börjas sys som bara den!! Ska ju göra en kollektione för 0-3 år då det är så många små framtidare i min värld nu. För ja, barn är framtiden, då ska de banne mig ha kläder sydda av mig som är roliga och lekvänliga :) Jag ser visioner i färg, form och detaljer. Rörlighet och funktion! kanske syr något vuxet också... vem vet??

Just nu vill jag bara köpa en kamera och ta körkort, men imorn ska jag jobba på Längbrotorg på kvällen... på lördag blir det höst mys med Tvillingarna Svensson och Skogsmullen Ebba.

Presic nu ska jag ta mig in till mitt rum och hoppa ner bland lakanen!!

Ha det blåbär och svampa inte runt för mycket!!

Söndagsnoteringar

Det är kallt!!
Skulle gärna bara lägga mig i ett varmt bad eller svettas i en bastu men det finns ju inget sådant här hemma.
istället försöker jag organisera min kaoshörna i mitt rum, men det går vell sådär. Jag ska nog köpa en till Expedithylla från Ikea. Har redan två stycken och de är så fina!! Sen finns det ju en massa snygga lådor till:)

Då jag har snetak så är det svårt att få in så stora bokhyllor i mitt rum men den här passar som en handske:Förvaringslådor!!!(lika stora som hålen i hyllan)

Då får man plats med målargrejor och annat behövligt i en låda eller bara fritt och konstnärligt utplacerat på denna lilla sak!! och fördelen med att jag har så lågt i tak är att det jag får plats med i mitt rum blir billigt!! Tycker jag!! För denna kostar bara 199 kr. Sweet tycker jag!!

Sen skulle jag vilja ha lite mysiga filtar och kuddar i alla regnbågens färger, så denna hösten kan avnjutas med te och bok i fåtöljen, insvept och varm i något mjukt och glatt och med massa värmeljus tända så att värmen stiger lite till. För det är ju inte alltid jag är med min egna Jacob Black, ibland får man bli varm på andra sätt än genom kramar.

Den här hösten verkar som om den kommer bli något extra. Om 18 dagar är det ju satt att en bebis ska få komma in i Nilsson-klanen. Förra helgen hade vi faktiskt en suprise-BabyShower för min kära syster. Det va typ alla girlsen i familjen och svågern som förgyllde min äldsta systers söndag. Min andra storasyster hade rest ända från gotland för att få vara med om detta, vilket var skönt för jag saknar henne så.
Från att ha träffat varandra inprincip varje dag i 16 år till att bara träffa henne vid hödtider och vissa speciella tillfällen. Men nu när bebisen kommer så ska Trollet stanna oktober ut!! Då blir det nästan som förut.

Bara jag blir frisk tills bebisen kommer, man vill ju kunna träffa den så fort som möjligt och inte vara utestängd för att inte smitta Pyret med baskilusker!!!

Nu är det slutpratat, nu ska det fortasättas att flyttas runt möbler och bli lite varm!!

Ha det så bra!!

RSS 2.0