Nyårsblåsan del 1

Hejhopp!!

Idag var ju dagen då jag egentligen skulle säga "Yes!! Jag klarade körkortet!!!"
Men nu gör jag inte det och går därför vidare med viktigare saker!!

På fredag är det ju Nyår och jag ska såklart ha snyggaste kläderna på mig!!
Därför syr jag nu som en tok och sånt.

Bilder förklarar ju bäst, typ, vad det är jag gör för något!!
Därför har jag tagit foton :)


En "vanlig" skjorta har något som jag behöver.


Den har ju fina knappar!!!


Sen ska man klippa ut tygdelarna.


Så här mycket får ni se av det halvklara!! Är jag inte snäll :)



Två knappar blev över, så jag letade på öronhakar!! Nu har jag matchande örhängen :)

Nu håller jag på med kjolen som ska vara till!!
Grön manchester is the shit!!


16 December 2010

Hej, Hola, Hello, Hellu, Konichiwa, Aloha, Hei, Përshëndetje, Geia sas, Privet, Salve, .

Nu har vi varit lite internationella i hälsningarna!! Jag gillar det albanska Përshëndetje!! Låter mysko!!

Men men, idag har det jobbats 5 och en halv timme utan rast.... Älskar när det är så!! Men jag vågar inte säga något.. Då kanske de tycker att "Nej hon vill vi inte ha här". Jag är ju dock van vid att sitta i kassan länge, fastän jag blir trött. och så fick jag jobba över för att de inte hade koll på när jag skulle sluta och då var det en som missade sin lunch, jag åt min lunch efter jobbet!!! Nåväl!! Jag är ju van vid att inte äta på hela dagen också, men i kassan så blir man hungrig!! Hallåå, man ser folks matvaror, man ser framför sig alla underbara maträtter som kan skapas!! Och fösta gången jag tar med mig matlåda så får jag ändå vänta till efter jobbet med att äta upp den.

Då var det roligare att få leka lite med Philip och Gegge i Rockstudion. Det var dagens höjdpunkt!! Flumiga dagar vill jag ha mer av... ge mig mer!!

Ska nog tillbringa lördagen i snön!!


Jag har massor med snöbilder, men det är så härligt med naturen!!
Är förövrigt klar med nästan alla julklappar!!
Så nu ska det sys och göra paket av allt :)


Det finns dem som har det värre

Jag känner mig så jävla negativ fastän jag nyss kom hem från en underbar mysdramastund med mina troll och jag kom på nu.... Här sitter jag, jävla människa, och klagar över att jag kanske har en gen blablalblabla, när det finns dem som inte ens har mat om dagen.
Jag önskar att jag känade mer pengar så att jag kunde donera pengar till dem som verkligen behövde det.
Barn som lider svårt av krig, religion och vanlig idioti från de som styr deras land.

Det känns som om jag har massa ilska som vill ut.... Jag tror jag ska gå och skrika lite i min kudde och sen somna..... Imorn ska jag blogga om något roligare..... Imorn ska vi jobba..... IMORN SKA JAG KRAMA GEGGE SÅ ATT HAN SVIMMAR!!! Philip ska också få en bamsekram... Vi ska repa med bandet :)

Men det är dock viktigt att ta upp andra saker också!!


15 December 2010

Idag var jag så otroligt poppis i telefon så ni ska bara veta!!
Det ringde och smsades hur mycket som helst till mig.
Det var jobbet, pappa, kusinen och sen Kristina uppe på Uppsala Universitetssjukhus.
Den sistnämda berättade att nu banna mig skulle jag få en tid att bli tömd på blod och prata lite bröstcancer en stund uppe i Uppsala. Så i slutet av januari sätter jag mig i en bil (själv om jag har körkort då eller med pappa eller så får jag åka tåg) och tar första steget i att få veta om jag har mammas bedårande cancergen som ger bröstcancer och äggstockscancer.

Jag måste säga att jag är så jävla rädd!! Sara hade genen och ska nu gå igenom bröstbortplockning inom en mycket snar framtid, äggstockarna och det rycker vid 40. Jag tänker mycket på henne just nu. Kanske måste vi gå igenom detta tillsammans eller så kan jag vara med och stötta henne.
Jag är rädd för min skull också, tänk om jag också har genen. Brösten skiter jag i, har aldrig gillat dem, utan äggstockar har man ingen mens= ingen mensvärk, dock inga egna barn efter 40, men om jag vill ha barn efter 40 så kan man adoptera!! Det skulle jag inte säga nej till. Min drömfamilj är ju att ha ett barn från varje världsdel.
MEN!! Det är två stora operationer!! Och något kan säkert gå fel i framtiden också, det vet man inte. Denna jävla gen ger säkert cancer i stortån också, I tell you, det skulle inte förvåna mig.

Så, that's how I see it. Just nu vill jag dock försöka att inte tänka på det. Önskar dock att vi hade vetat om detta innan mamma fick cancer, så hon kunde testa sig, så hon slapp få cancer, så hon fortfarande hade varit kvar här hos oss och delat all glädje som faktiskt har varit de senaste åren.

Åh fuck.... Nu är det jobbigt.... Men jag vill veta, för då kan jag göra något, annars kommer jag bara sitta på nålar och vänta på en bomb som kommer smälla. Det är mitt liv som kommer avgöras!!
Detta är något av det mest seriösa jag kommer göra.

Nej nu tänker vi glada tankar om små rosa elefanter med fluffiga vingar och regnbågar som drar över skyn och jul!! Jul Jul strålande jul!! Familj och vänner, mat och Kalle Anka.


12 December 2010

Ja imorn är Lucia här igen och vad gör jag?? Pluggar teori och äter en apelsin.
Har galet ont i ryggen så jag ska nog göra som Dolly Parton och lägga mig ner på den.
Jag blev lurad till kyrkan och satt där i en timme sisådär ochförsökte verka så engagerad i att sjunga som alla andra men det är typ det enda jag gör. Jag tror ju inte på gud så varför ska jag säga massa grejer för??

Kröningen för Halsbergs Lucia innan kyrkvistelsen gick bra. Mina girls sjöng så bra att jag tror det kommer gå bra för dem imorn när de ska lussa i hela Hallsberg, hela dagen.
Själv fick man lite handpenningslön!! Det tackar man aldrig nej till!! Sen fick jag ju en fin Julbock och en blomma (såndär jullök), det får vi inte glömma :)

Men jag tänkte visa lite bilder som jag tog härom dagen. Jag klagade ju på att jag inte hann fota idag när det sken så fint. Dock fick jag några Luciabilder!! Dem tänker jag inte visa dock.






Det är kallt men glittrar, då är det bra!!! 


Tredje Advent

Ska snart iväg och sjunga på Luciakröningen i Hallsberg och peppa Luciakören.
Det är väldigt fint väder och jag skulle gärna ta en fototur istället, men har man lovat så har man!!

På tal om annat så har jag en klump i magen.....


9 dec 2010

Musik är det mest underbara i världen!!
Och sång.
Jag är en sån där person som sjunger hela tiden, när jag tror att ingen hör, när jag vet att folk hör, när jag duschar, pudrar näsan, dansar, andas.
Tur att jag sjunger bra annars skulle min omgivning ha dödat mig för mitt eget bästa för längesen.

Idag ska jag hjälpa andra att sjunga lika starkt som jag (min granne på andra sidan vägen brukade höra mig sjunga när jag dammsög).
Hallsbergs Luciakör ska ju sjunga idag!! På söndag är det kröning av själva Lucian och jag ska kanske också sjunga en liten trudilutt då, om jag vågar. För det blir nog acapella. och det är läskigt att sjunga utan komp tycker jag.
Men det går nog bra!!
Huvudsaken är ju att kören kan sjunga. Det är därför man är med i en Luciakör.... för att sjunga!!

Så idag ska de få försöka överrösta varandra... och de måste få lite tips om hur deras röster ska hålla hela måndagen då de ska lussa för Hallsbergs alla företag.

Men just nu har jag väääääldigt tråkigt.... väntar på att jag ska gå till bussen.
Då kan man lyssna på Robyn och fuldansa på övervåningen :)

Ha en bra dag alla tomtar!!

8 dec 2010

Jag känner att jag vill besöka Underlandet ett slag och förirra mig där nere till någon kan hitta mig och dra upp mig.........


Kalasmånad!!

Nu är det ju December. Det betyder att min yngsta kusin Amelie (dock äldre än mig), min äldsta syster Emma, min farbros sambo Lisbeth och mitt kusin barn Patrik fyller år i jämn följd.
Igår var det då Amelie som fyllde och så knallar det på.
Patrik hade dock sitt kalas i lördags och var så underbar som en liten herre på 1 år kan vara!!







Att vara 1 år eller 2,5 måste vara livet!!


Mosters finaste Alvisen


Annan stolt moster <3


Gotland!!

Nu har jag varit i Gotland och åkt hem, träningsvärk alla dagar utom söndagen, det blir fyra dagar av ömmande och stela muskler, samtidigt som man tränar mer.

Jag anlände på lördagkväll, blev upphämtad av Sara i en liten, gammal SAAB och åkte till Max och Saras lägenhet ca tio minuter från ringmuren.

På söndagen sålde jag Saras gammla grejor på loppisen i kårhuset Rindi, medan Sara ledde sin kör genom snöyran utomhus.
När loppisen var slut så tog jag och Sara oss till en idrottsal där vi skulle gyklarträna (dvs, stå på händer och handvolta och sånna saker) och även få lite armfys....... Jag dog i mina armar!! Stendog!!

Måndagen blev laga sushi och yoga. 
Yoga är något som jag kommer fortsätta att göra till nästa år! Det är så roligt att stå ihopvikt och andas :)
Självklart hade jag en galen träningsvärk men det har jag ju redan sagt!!

Sen vart det tisdag och jag skulle få shoppa lite julklappar och vara uppvärmningsledare för teatergruppen på Rindi. Mohahaha vad jag älskar att säga till folk vad de ska göra!!
Speciellt när de ska tafsa på varandra i solodel 3!! Lovely att se människor ta på varandra... låter perverst men det är så vackert!!

Onsdag, paow boom krasch!! Yoga igen, Rocket Yoga för att vara petig, tuffare yoga med högre tempo och sånt. Dagens ord: Svett
På kvällen blev det att fota i kyrkan där Saras kör skulle uppträda och även fota kören och lyssna på deras vackra stämmor. Jag tror inte på att gud finns men i kyrkan finns det änglar.
Efter konsterten tog jag och Sara oss middag på Rindi, pastarätt och sorbet.

På Torsdagsmorgonen åkte jag hem. Saknar Gotland!!


Ett måste i väntan på bussar och båtar och annat skit.


Gratis är gott, eller shimmrande.


På båten gjorde jag lite nytta och läste teori.


Saras buskisse.


Medeltiden har fasnat i Visby.


Loppis=Vintage=70talet ringde och ville ha sina skor tillbaka, jag sa nej!!









You sassy woman!!


Det var det liksom!! Nu har ni fått se vad min kamera Canon IXUS 130 kan göra för fint också :) Jag är mycket nöjd!!
 


 

......

Kärlek kan vara tillfällig, flyger ut ur kroppen som en våg.
Om jag är en heartbreaker medvetet??
Nej jag tror inte det.
Vad jag vet är att jag hatar att såra människor jag tycker om.
Men jag kan ju inte leva i en lögn. 

RSS 2.0